Pazar Filesine Dönüş
Etrafınıza bir bakın! Her yer poşet atıklarıyla dolu. Evimizde dahi bir sürü poşet var. Marketlerden fazla fazla poşet alıyoruz. Sağlam kalanını çöp torbası yapmak için. En ufak bir ıvır zıvır, kitap, toka için dahi poşetlerle donatıyoruz ellerimizi. Bu poşetler geri dönüşüm maliyeti yüksek olduğu için sürekli yeniden üretiliyorlar, ve her an hayatımızdalar. Peki hiç düşündük mü bu poşetlere noluyor? Doğada çöp olarak birikiyorlar, ve yok olmaları 400 yıl sürüyor. Herbirimiz poşet kullanımımızı azaltarak bu gidişatı durdurabiliriz. Bu blog bunun çabasını veren bilinçli insanların yeridir.
This entry was posted
on Salı, Haziran 02, 2009
and is filed under
Eğitici Bloglar
.
You can leave a response
and follow any responses to this entry through the
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
.



teşekkürler :)
Selam öncelikle sizi tebrik ediyorum böyle bir misyon diyeceğim
yüklendiğiniz için kesinlikle size katılıyorum bu konuda,çevre kirliliğinden küresel ısınmadan bahsediliyor fakat hiç bir girişim yok marketlerden adeta poşet satın alıp geliyoruz,ben kendi adıma bu konuda gerekeni yapmaktayım dilerim bu sayının çoğalması.sevgiler..
Bu konuda bende oldukça duyarlı olmak gerktiğine inanıyorum elimden geldiğince çöplerimi ayrıştırarak atıyorum. Birde hep şikayet ediliyor belediyelere muhtarlara iş yapmıyor deniliyor bir bakıyorsunuz aynı kişiler parklarda petler kabuklar rast gele ortalığa bırakıyorlar .
Öncelikle herkes kendi temizliğine dikkat etmeli hem atıp hemde şikayet etme gibi bir lukse sahip değiliz.
Kullandığımız her alanın evimiz gibi olduğunu düşünmek gerekir. evde de orta yere atan varsa onlara bir diyeceğim yok tabiiki.
Dikkat çektiğiniz konu çok önemli teşekkürler .
hakikaten biz küçükken bu filelerden vardı...Sahi ne oldu onlara?