kurban eti en güzel nasıl pişer


Kurban eti en güzel nasıl pişer? Bayram günü kurban kesilmiş, kurban eti mutfakta yerini almış; hiç kimse, dur hele şu kuraban etiyle bir kuru fasulye yapayım demez. Kurban bayramında herkesin yaptığı gibi, kurbanın uygun yerlerinden parça etler alınır, doğranır. Alınan etlerle ya kavurma, ya da cızbız yapılır. Aile küçükbaş hayvan kurban etmişse, hayvanın ciğeri, eti kavurma veya cızbız yapılır ve yenir. Bayram günü kurban etinin iki yemeği en fazla yapılır. Kurban eti cızbız ve kurban eti kavurmasıdır. Bildiğiniz gibi, cızbız ızgarada pişen demektir.

Kurban eti cızbız nasıl yapılır? Yeteri kadar kurban eti alınır ve bıçakla çizilir. Mangalda, elektrikli ızgarada, ocak üzerinde çalışan çeşitli (tava veya ızgara gibi) et pişiriciler üzerinde, tost makinesinde, bahçeli evinizde tandır varsa; üzerine ekmek pişirme sacı koyarak veya gazlı yufka ekmek ve gözleme pişirme sacı üzerinde kurban eti pişirilir. Pişirilen etin üzerine tuz serpilir ve yenir. Apartman ortamında yaşıyorsanız; sizin için en uygun cızbız yapma yöntemi elektrik ve gazla çalışan ızgaralardır. Eğer, evinizde pazarlarda satılan kapatmalı metal tost makineniz varsa; en güzel et o tost makinesinde pişirilir.

Kurban eti kavurması nasıl yapılır? Kurban etinin orta yağlı kısmından bir kilo kadar ayrılır ve kuşbaşı doğranır. Tencerenin tabanına bir iki kaşık yağ konur, ısıtılır. Üzerine et ilave edilir ve yüksek ısıda kavrulur. Et suyunu salmaya başlayınca ocak tamamen kısılır, tencerenin kapağı kapatılır. Et kendi suyu ve yağı ile aynen pilav pişirir gibi ağır ateşte tıkır tıkır kavrulur. Bu süre taş çatlasın 1 saat ile 1.5 saatı bulmaz. Etinizi kavururken etiniz yumuşamamış ve suyu yetmemişse, üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave ederek eti kavurmaya devam edin. Etiniz kavrulduktan sonra tuz ve diğer tatlandırıcıları ilave edebilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir