patates yemeği püf noktaları


Patates yemeği yapmanın püf noktaları: Patates yemeği, etli ya da etsiz nasıl yapılırsa yapılsın güzel olur. Elbette, yemeği yaparken malzeme oranlarını tam tutturmak gerekir. Patates yemeği porsiyonlarına yetecek miktarda sulu olmalıdır. Ayrıca patates yemeği yapımında sarı patates kullanılır. Taze patatesle yapılan patates yemeği yenir, fakat kışlık patatesle yapılan patates yemeği kadar lezzetli olmaz. Yemeğin yapımında sarımsak, karabiber, kimyon ve pul biber kullanılırsa yemeğin tadına doyum olamaz.

Patates yemeğinin yapımında patates, yemeklik yağ, soğan, salça, domates, sivri biber, çeşitli baharat, tuz ve su kullanılır. Bütün yemeklerde olduğu gibi, yemekte domates kullanılacaksa mevsiminde yetişen domates kullanılmalıdır. Değilse; sera domatesi kullanmak yerine, patates yemeğinde tek başına domates salçası kullanmak doğru seçimdir. Derin dondurucuda mevsiminde dondurduğunuz domatesiniz varsa, patates yemeğini yaparken kullanabilirsiniz.

Patates yemeğini lezzetlendiren bir başka ayrıntı ise, patatesi soyduktan sonra doğrama şeklidir. Patatesi fazlaca iri doğramaz ve doğrarken keskin köşelerini ne kadar ince bırakırsanız, patates yemeğiniz çok lezzetli olur. Keskin köşeler, patates pişerken erir ve yemeğin suyuna karışır. Bu durumda patates yemeğinizin lezzeti artar. Patates yemeğine sarımsak yakışır, fakat fazla sarımsak kullanmak yemeğin tadını bozar. Doğru olan sarımsağı kararında kullanmaktır. İki veya üç diş orta boy sarımsak, yarım kilo patates için yeterlidir.

Patates yemeği yaparken tuzunu sonraya bırakmayın. Yemeğe baharatları ilave ederken tuzunu da katın. Bilirsiniz patates pişerken yemeğin tuzunu üzerine toplar ve yemeğiniz daha da lezzetli olur. Patates yemeği yapmak kolay. Doğradığınız patatesleri yıkayın ve süzün. Yağ içinde sırayla, soğan, sarımsak, sivri biber, salçayı, domatesi kavurun. Üzerine patatesi, kaynar su, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. Tencereyi bir defa fokurdatın, kapağı kapayın, ocağı iyice kısın. 35 dakika bitiminde yemeğiniz hazır olur. Yarım kilo patates için, 3 bardak su yeterlidir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir