cimcime tatlısı



Cimcime tatlısı, çocukları geçtim yetişkinlerde bile, alışkanlık yapar. Cimcime tatlısı; kağıt helva, kabuk helva veya kos helva diye bildiğimiz tatlının tel kadayıftan yapılmış halidir. Ele alınıp ısırılarak yenilir. Dişlerinizi geçirmenizle başlayan kıtırlığı, yutkunurken son bulur. Cimcime tatlısı 20 dakikada yapılır, yirmi saniye sürmeden yutulur. Çok hafif kadayıf tatlısıdır cimcime. Bu blog, çocuklar ve koca çocuklarla tatlısını paylaşmaktan mutluluk duyar.

Cimcime tatlısı nasıl yapılır: 20 cm. çapında teflon tava, 25 gr. tereyağı, 50 gr. kadayıf, 2 çorba kaşığı tepeli doldurulmuş toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile yapılır. Tavada yağ ısıtılır, üzerine kadayıf tel tel açılarak yayılır. Önce toz şeker, ardından (tatlı kaşığı veya çay kaşığı ile) su dengeli bir şekilde sepilir. Tava ocağın büyük gözü üzerine oturtulur ve ocak yarım alev ayarında yakılır. Tavadan cızırtılar gelmeye başlayınca, ocak düğmesi tam sola çeverilerek kısılır.

Arada bir tava sallanarak, 10 dakika süre ile tatlının bir yüzü kızartılır.  Bir spatula ile tatlı kolay bir şekilde ters çevrilir. Aynı şekilde, bir 10 dakika daha tatlının yatırılan yüzü kızartılır. Süre dolduğu anda, tatlı servis tabağına konur. Hafif ılıdığında tatlı ele alınarak kos helva gibi, saniyeler içi kıtırdatılarak yutulur. Eğer, 20 dakikanız boğazınızdan önemli değilse, cimcime tatlısını deneyin derim. Bu tatlı henüz geliştirme aşamasında, hayal gücünüze bağlı olarak, tatlıyı istediğiniz tat ve lezzette yapabilirsiniz.