sütlü patlıcan kızartması



Sütlü patlıcan kızartması yap, sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdir ve diğer patlıcan kızartmasıyle aralarındaki farkı gör. Sütlü patlıcan kızartması süper ötesi bir lezzet, tariflenmez tatmak gerekir. Bu tarifi denemeye kalmazdan önce, tek patlıcanın size az geleceğini hesaba kat, evde yoksa çık markete manava, patlıcan stokunu yap, benden söylemesi. Bu kızartmayı sarımsaklı yoğurtlu hazırlyor, lavaşla dürüm yapıp yiyorum. Bu da işin başka ayrıntısı herkese söylenmez, aklında bulunsun.

Sütlü patlıcan kızartması yapmak, çok kolay. İstediğin kadar patlıcanı önüne al, iki başını kes. İster alacalı soy, istersen tamamen soy, o size kalmış. Patlıcanı soydun ya, şimdi uzunlamasına 4-5 mm. kalınlıkta dilimle. Dilimlerin üzerine önce tuz ek ve uygun bir kaba koy. Üzerini kapatacak kadar kutu süt ilave et, otur rahat bir yere keyfine bak. 30 dakika hem patlıcan dilimleri dinlensin, hem sen dinlen. Canın istediği zaman kalk, kızartma yağını kızgın hale getir. Patlıcanları una bula ve yağ içinde kızart, hepsi bu ka.