donmuş et nasıl pişirilir



Derin dondurucuda dondurulmuş et veya donuk et; tencerede, düdüklü tencerede, sac üzerinde, tandırda, kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada, açılır kapanır ocak üstü tos makinesinde, grill ızgarada, yanmaz tavada, döküm ızgarada veya pişirme sacında nasıl pişirilir. Bir şekilde dondurulmuş kurban eti, tavuk eti, balık eti, hindi eti, keçi eti, koç eti, kuzu eti, koyun eti, inek eti, manda eti, sığır eti daha sayyim mi? ve hatta deve eti dondurucudan çıkarılıp hemen pişirilmez. İstesenizde pişiremezsiniz.

Yukarıda saydığım tüm et çeşitleri çözdürüldükten sonra, nerde ve nasıl pişirilecekse öyle pişirilir. Donmuş etin, erken pişme veya geç pişme gibi bir durumu yoktur. Eti nasıl dondurduysanız, çözdürdükten sonra aynı durumunu korur. Yani, kaldığı yerden devam eder sertliği, yumuşaklığı ve rengi. Dondurulmuş et çeşitlerinin tümü, çözdürüldükten sonra aynen taze et gibi pişirilir. Çözülmüş et bir daha kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Eti mikrodalga fırında ya da, buzdolabı içerisinde çözdürürseniz daha sağlıklı olur.