50 dakikada ilikli kemik suyu


50 dakikada ilikli kemik suyu: İlik çorbası yapmanın tek yolu ilik suyu çıkarmaktır. Hoş, ilik suyuda kendiliğinden çıkmadığına göre; içinde ilik olan kemikleri kaynatıp içindeki iliği çıkarmaktır. Bu işin yoluda kasaptan geçer. Kasaptan parçalanmış dana kaval kemiği alırsanız, ilik suyu çıkarma işleminin yarısını tamamlamış olursunuz. Geriye, kaval kemiğini yeterli su içerisinde haşlamanız kalır.

Resimde gördüğünüz, üzerinde bir miktar et bulunan dana kaval kemiğidir. Bu kemiği, fışlayarak çalışan klasik düdüklü tencerede ilik suyunu çıkarmak için haşaladım. Düdüklü tencereye kemiği koydum, üzerine 1.5 litre su ve bir tatlı kaşığı tuz koydum. Ocağın normal ısı ayarında 50 dakikada haşladım. Çıkan ilik suyunu ve kemiğin üzerindeki eti kullanarak ilik çorbası yapacağım.


Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir