kemik suyu nasıl kullanılır


Kemik suyu nasıl kullanılır? Kemik suyu, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kemikleri kaynatılarak kemik suyu çıkarılır. Kemik kaynatılırken içerisine çeşitli sebze ve baharatlar karıştırılarak kemik suyunun lezzeti arttırılır. Kemik suyunun kullanılacağı yemek dikkate alınarak, kemik suyuna karıştırılacak sebzeler seçilir. Her sebze çeşiti, kemik suyu ile yapılacak yemekle uyum göstermeyebilir.

Kemik suyu çorba yapımında, pilav yapımında, bakliyat (mercimek, nohut, kuru fasulye) yemekleri yapımında, çeşitli fırın yemekleri yapımında ve çeşitli sosların yapımında kullanılır. Kemik suyu tencerede ve düdüklü tencere kullanılarak çıkarılır. Kemik suyunu çıkarmak için, tencere içerisine kemik, istenilen sebze, baharat ve su konur kaynatılır. Bu işlem için en pratik yol, kemik suyunu düdüklü tencerede çıkarmaktır.