yeşil fasulye ile ilgili herşey


Yeşil fasulye ile ilgili herşey: Yeşil fasulye veya taze fasulye pişirme, etli ya da sade olarak tencerede ve düdüklü tencerede pişirilir. Ocak üzerinde tencerede (çalı fasulye hariç) her çeşit yeşil fasulye ağır ateşte bir saatte pişer. Yeşil fasulye tencereye su koymadan, kendi suyu ile ağır ateşte 1.5 saatte pişer. Kendi suyu ile pişen yeşil fasulyenin diğer malzemeleri çiğden konur. Yani, soğan, domates yağ içinde kavrulmaz. Malzemeler yeşil fasulye başta olmak üzere, soğan, domates doğranır ve tencereye konur. Düdüklü tencerede yeşil fasulye, düdüklünün kalitesine göre (çok kısık ateşte) 10 dakika ile 25 dakika arasında pişer.

Yeşil fasulye pişirmek kolay, fasulye temizlenir ve doğranır. İçine konacak soğan ve domates doğranır. İstenirse içine çok az salçada konabilir. Tencerede yağ içinde soğan, salça, domates kavrulur. Üzerine yeşil fasulye ilave edilir, karıştırılır. Kapak kapatılır, ocak iyice kısılır ve fasulyeler kendi suyu ile 10 dakika kavrulmaya bırakılır. Sürenin sonunda 2 su bardağı su,  yeteri kadar tuz konur ve tencere bir defa fokur fokur kaynatılır. Kapak kapanır, ocak iyice kısılır ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Bir kilo yeşil fasulyeye bir çay bardağı zeytinyağı ve iki su bardağı su yeterlidir. Soğanı domatesi istediğiniz kadar koyabilirsiniz. Kışın derin dondurucudan çıkardığınız yeşil fasulyeyi çözdürdükten sonra, aynen tazesini pişiryormuş gibi pişirebilirsiniz. Kışın domates kullanmazsanız, yerine normal bir kaşık domates salçası kullanabilirsiniz. Yazın yeşil fasulyeyi domatesle yaparsanız, içerisine bir tatlı kaşığı salça ilavesi yemeğe lezzet verir. Sakın ha, domates salçasını fazla koymayın, yemeğinizi yenmiyecek hale sokar.

Düdüklü tencerede yeşil fasulye yarım kilodan bir kiloya kadar, 1 çay bardağı su ile pişer. Yemeğe fazla su konmaz. Düdüklü tencere ile yeşil fasulye pişirmek biraz deneyim gerektirir. Düdüklü tencerenizin huyunu suyunu öğrenirseniz, yeşil fasulyeyi tenceredeki gibi pişirirsiniz. Resimdeki yeşil fasulye yemeği, yarım kilo yeşil fasulyeden düdüklü tencerede, çok kısık ateşte 10 dakikada pişti. Yeşil fasulyenin haline dikkatle bakarsanız, sanki tencerede kısık ateşte pişirilmiş izlenimini alırsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir