dondurucuda gıda saklama



Evde derin dondurucuda gıda saklama, ihtiyaca göre değişir. Elinize geçen her şeyi dondurucuda saklamak akıl karı değildir ve lüzumsuzdur. Özellikle her mevsim bulunabilen gıdaları ve fazla zaman kaybı olmadan hazırlanabilecek yiyecekleri, dondurucuya koymamalıyız. Örneğin; hamur yoğurup dondurucuda saklamak; nohut, mercimek, kuru fasulye haşlayıp dondurucuya koymak, gereğinden fazla dondurucuda ekmek saklamak ve dondurucuda bütün tavuk saklamak gibi örnekler çoğaltılabilir.

Dondurucuya her zaman piyasada bulamayacağınız veya bulduğunuzda pahalı olan malzemeleri koyun. Dondurucuda saklayacağınız yiyecek miktarını, ihtitacınıza göre belirleyin. Derin dondurucuda saklanan gıda ürünlerinin çoğu, bir nedenle yıl içinde tüketilemez. Kalan ürünler insanın başına bela olur. İnsan bu donmuş ürünleri, atmaya kıyamaz ve elden çıkarmak için; komşu, eş, dost arar. Evinizde bulunan dondurucu çekmeceli değilse veya saklanan ürünler etiketli değilse, çekecek ıstırabınız var demektir.