tortellini italyan mantısı


İtalyan işi tortellini mantısı yapımında un, yumurta, tuz ile yoğurulan hamurla yufka açılır. Açılan yufka istenilen şekilde kesilir ve içi doldurulur. Tortellini mantısı içi yapımında patates, ıspanak, kıyma, mantar ve peynir çeşitleri kullanılır. Mantının sosu için tercih sınırsız. Başta pesto sos olmak üzere her çeşit sos hazırlanarak mantıya ilave edilebilir. Bu mantının hamuru kişi başına bir adet yumurta hesap edilerek yoğurulur.

Tortellini İtalyan mantısı nasıl yapılır? Kişi başına bir yumurta, 100 gr. buğday unu ve bir çimdik tuz kullanılarak hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur beze yapılır, streçe sarılır ve 15 dakika dinlendirilir. Ardından beze yufka açılır ve çay bardağı veya metal (kesme kalıbı) çemberle kesilir. Kesilen her hamur parçasının içerisine hazırlanan mantı içi konur ve poğaça gibi kapatılır ve iki ucu birleştirilir. Mantı tuzlu su içinde 15 dakika haşlanır.