brokoli mücver



Brokoli mücveri yapımı; haşlanmış doğranmış brokoli, un, yumurta, peynir, dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, kuru soğan veya taze soğanla yapılır. Brokoli mücveri yapımının diğer mücver çeşitlerinden farkı yoktur. Canınızın istediği malzemeyi mücver harcına katar veya çıkartırsınız. Hazırladığınız mücver harcını tavada kızartma yağı içinde kızartır, ya da fırın tepsisine koyar fırında pişirebilirsiniz.

Brokoli mücveri yaparken en önemli detay, brokolinin haşlanmasıdır. Brokoliyi su içerisinde haşlarsanız; güzelim sebzenin bütün yararlı besinleri haşlama suyuna geçer. Ayrıca, haşlanmış brokolinin lezzetinin yarısı kaybolur. Bu nedenle, brokoliyi su içinde haşlamak yerine, buharda haşlamayı tercih etmelisiniz. Brokoli buharda, buhar sepeti içinde suya değdirilmeden haşlanır.