köfte icine ne konulur



Izgara köfte içine ne konulur? Köfte harcı içine başta kıyma, ince doğranmış soğan, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi, karabiber, kimyon, pul biber veya toz kırmızı biber ve yeteri kadar tuz konur. İstenirse, köfte harcı içerisine ezilmiş bir iki diş sarımsak ilave edilir. Bayat ekmek içi yerine, galeta unu konabilir. Köfte harcına galeta unu konulursa, bir iki kaşık su konulması gerekir.

Köfte kıyması dana döş etinden çektirilirse, yapılan köfte şahane olur. Dana etiyle, kuzu etinin karışımından yapılan köftenin tadına doyum olmaz. İşiniz acele ise; köfte harcı yoğurulduktan sonra, köfte şekli verilir ve üzeri kapatılarak buzdolabına kaldırılır. Dolapta köfte ne kadar çok bekletilirse, lezzeti kat be kat artar. En güzeli, köfteyi bir gün öncesinden yapıp dolaba kaldırmaktır.