soğan halkası nasıl yapılır


Çıtır soğan halkası nasıl yapılır? Halka olarak dilimlenmiş soğan parçaları, hazırlan sosla kaplanarak kızartma yağı içinde kızartılır. Soğan halkası yapmının çok çeşitli yolları var, önemli olan soğan halkalarının hazırlanacak sosla kaplanmasıdır. Soğan halkası kaplama sosu hazırlanırken, başta maden suyu, süt, hamur kabartma tozu veya karbonat, yumurta, nişasta, un, mısır unu, galeta unu veya kuru ekmek kırıntısı, tercih edilen baharat çeşitleri, tatlandırıcı olarak tuz kullanılır. Elbette bu saydığım malzemelerin tamamı bir arada kullanılmaz. Ya nasıl kullanılır? İçlerinden elde bulunanları seçilerek kullanılır.

Evde soğan halkası nasıl yapılır? Evde çok basit usülde, fazla malzeme gerektirmeyen soğan halkası şöyle yapılır: Bir su bardağı un, bir çay kaşığı hamur kabartma tozu, bir çay kaşığı çekilmiş karabiber, bir çay kaşığı tuz bir kaba konur, karıştırılır ve ortası oyularak çukur yapılır. Açılan çukur içine bir su bardağı maden suyu konur ve koyu boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Peşinden ihtiyacınız kadar soğan soyulur ve yarım santim kalınlığında halka doğranır. Doğranmış halkalar birbirlerinden ayrılır, hazırlanan sosa bulanır ve kızgın yağ içinde kızartılır. Burda dikkat edilecek konu ise, kızarttığınız halkaların saçak yapmamasıdır. Bunun için, soğan halkalarını sosa bulayınca salladıktan sonra kızartılmasıdır. Kolay gelsin.