zeytinyağlı çalı fasulyesi



Zeytinyağlı çalı fasulyesi tencerede 1 saatten fazla sürede pişer. Çalı fasulyesini düdüklü tencerede pişirmek daha doğrudur. Bilirsiniz, çalı fasulyesi fasulye çeşitleri arasında lezzet bakımından bir numaradır. Doğru malzeme ve doğru pişirme süresi kullanılırsa, çalı fasulye yemeği süper olur. Her mutfağın kendine göre, değişik marka ve modelde bir düdüklü tenceresi var. Her düdüklüyü geçtim, aynı marka ve modelde iki düdüklü tencere kullanan kişiye göre yemekleri farklı sürede pişirir. Bu farklılığın bin türlü sebebi var. Ne ise.. Düdüklüde zeytinyağlı çalı fasulyesi kısık ateşte 25 dakikada pişirilir, bunu bilmeniz yeterlidir. Sizde düdüklünüzde çalı fasulyesi yaparak bu süreyi öğrenebilirsiniz.

Zeytinyağlı çalı fasulyesi nasıl pişirilir? Yarım kilo çalı fasulyesini ayıklar, yıkar ve süzersiniz. Peşinden her fasulyeyi uzunlamasına ikiye bölersiniz. Böldüğünüz fasulyeleri uzunluğuna göre ikiye üçe tekrar bölerek doğrarsınız. Düdüklüde beş çorba kaşığı zeytinyağ içinde doğradığınız bir soğanı, yarım çorba kaşığı salçayı, bir rendelenmiş domatesi sırayla kavurursunuz. Üzerine doğradığınız çalıyı, bir çay bardağı sıcak suyu, bir kesme şekeri, bir tatlı kaşığı tuzu ilave eder ve malzemeleri karıştırırsınız. Malzemeler kaynamaya başlayınca düdüklüyü kapatırsınız. Buhar çıkmaya başlayınca başlığını indirir veya takarsınız. İlk düdük sesinden sonra ocağı sol tarafa iyice kısar ve 25 dakika bitiminde ocağı söndürürsünüz. İşte bu kadar, kolay.