maş fasulyesi pilavı



Tereyağlı, domatesli maş fasulyesi pilavı ağızlara layık enfes lezzet. Fazla kilolar derdinizse, uygulanabilir diyet programı elinizde ve diyet listesi arasında maş fasulyesi pilavı yoksa (üzülmeyin ama) zor zayıflarsınız. Maş pilavını sadece kilo vermeye karar vermiş insanlar mı yer? Hayır. Kilo sorunu olmayan, kilo vermiş formunu korumak isteyen veya sağlıklı beslenmek isteyen herkes maş pilavını yer. Maş fasulyesinden çeşit çeşit pilav yapılır. Her maş pilavı çeşitinin kendine göre aroması ve tadı vardır. Çıtır çerezler gibi, dişleriniz arasına bir kez götürdünüzmü maş pilavını, pilav bitinceye kadar yemekten vazgeçmezsiniz. Bu kadar lezzetli maş fasulyesi pilavı. Fazla söze ne hacet, yap maş pilavını bunca söyleneni test et.

Maş fasulye pilavı nasıl yapılır? En son söyleyeceğimi başından söyleyeyim; maş fasulyesi pilavını yapmak isteyeceklere belki de kolayalık olur. Maş fasulyesi pilavı aynen bulgur pilavı gibi yapılır. Bulgur pilavını neli seviyorsanız, maş fasulyesi pilavına sevdiğiniz şeyleri katabilirsiniz. Malzeme miktarları ve su ölçeği aynı. Bir ölçü maş fasulyesi için, 2 ölçü su kullanılır. Pilava su verdikten sonra tencere bir defa fokurdatılır ve ateş tamamen kısılır. Maş pilavı suyunu çekinceye kadar, tencere kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Pilav suyunu çekip ocak söndürülünce, tencere 20 dakika dinlendirildikten sonra servise geçilir. Dalgınlık işte, asıl turpun büyüğünü heybede unuttuk; pilavı yapmadan önce, maş fasulyesini ıslattım.