domates saklamanın bir yolu


Domates saklamanın bir yolu: Domates nasıl saklanır? Domates konserve yapılarak kavanozlarda, ya da derin dondurucuda doğrudan saklanır. Saklanan domatesi domates tadında yemek istiyorsanız; en güzel saklama yöntemi, derin dondurucuda saklamaktır. Derin dondurucuda domates saklamanın en iyi yolu, domateslerin vitamin ve minerallerini kaybetmeden saklamaktır. Bu yol için en akılcı yöntem ise, domatesi rendeleyerek saklamaktır. Bildiğiniz gibi, domatesi saklamadan önce kabuğunu soyarız. Kabuk soyma işlemi, domatesi kaynayan su içerisinde tutmaktan geçer. Bu şekilde kabuğunu soyarken, domatesin kabuğu altında bulunan en yararlı besini çöp olarak atarız. Bu kayıbı önlemek adına, domatesi rendeleyerek saklamak akılıca bir yöntemdir. Ben domatesi derin dondurucuda böyle saklarım.

Kalın kabuklu, ince kabuklu her cins domates saklanabilir. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Önemli olan; olgun domatesi, zamanında, ucuz olarak almaktır. Saklanacak domatesi almanın en uygun zamanı, Eylül ayıdır. Eylül ayının ilk haftasından başlamak üzere, kafanıza göre, domatesi pazarlardan veya marketlerden tedarik edebilirsiniz. Domates saklarken bir kısmını rendeler, bir kısmını püre yaparım. Yemek yapımında rende domates kullanırım, sos yapımında püre domatesi kullanırım. Domates saklamanın inceliği ise, domatesi tek kullanımlık olarak poşetlemektir. Mutfakta kullandığımız kepçeleri silme rendelenmiş domatesle doldurduğumuzda 100 gr. domates alır. 4-5 porsiyonluk yemek yaparken 200 gr. domates rendesi yeter. Bu nedenle, buzdolabı poşetine ikişer kepçe domates rendesi koyar ve dondurucuda saklarım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir