soğan salatası


Soğan salatası her çeşit yemekle birlikte yenir. Soğan salatası; et yemekleri, balık yemekleri, bakliyat yemekleri, köfte çeşitleri, ızgara çeşitleri ve ekmek arası hazırlanmış yemeklerin yanında olmazsa olmazıdır. Soğan salatası yapımında soğan çeşiti farketmez. Elinizde bulunan mor soğan veya beyaz soağanı salata yapımında kullanabilirsiniz. Ustalık gerektirmeyen soğan salatası hazırlamada maydanoz, pul biber, sumak ve tuz kullanılır. Sumak yerine limon suyu veya nar ekşisi kullanılabilir.

Soğan salatası nasıl yapılır? Soğan soyulur, ortadan ikiye bölünür. Kesilmiş yüzey üzerine yatırılır ve yarım ay şeklinde piyaz doğranır. Ardından bir tutam maydanoz doğranır. Soğan, maydanoz bir karıştırma kabına konur. Üzerine pul biber, sumak, tuz serpilir ve karıştırılır. Soğan salatasına sumak ve tuz serpildiği andan itibaren sofraya konulup tüketilmesi gerekir. Değilse, soğan salatasını sumak ve tuz sulandırır. Sulanmış olan soğan salatası pörsür. Pörsümüş salata da hoş görünmez.