peri peri soslu tavuk


Peri peri sos veya piri piri sos isimlerinden hoşunuza giden birini kullanın, iki isim aynı sosu tanımlar. Bu sos olmadan, peri peri soslu tavuk yapılmaz. Sosu ya kendiniz yapacaksınız, ya da satın alacaksınız. Hazır sos ile pişirilen tavuğun lezzeti, evde yapılan sosla pişirilmiş tavuğun lezzetinin yanına yaklaşamaz. Çünkü, evde piri piri sosunu damak tadımıza uyan, doğal yerli malzemelerle yapıyoruz. Piri piri sos'un tek tarifi yok. Bu sosla tavuk kızartan her insan, kendi sosunu damak zevkine göre kendi icat eder. Elbette, sosu tatmadan veya ana malzemelerini tanımadan bu sos yapılmaz.

Piri piri sos; acı, ekşi, tatlı tatların bileşkesidir. Bir de bunun üzerine soğan, sarımsak ve çeşitli baharatları ilave edersek, ortaya herkesin beğenisini kazanan müthiş sos çeşiti çıkar. Piri piri sosu işte öyle bir şey. Ana sos malzemesi acı taze biber, domates, soğan, sarımsak, limon ve çeşitli baharatlar, sıvı yağ ve tuzdur. Bu malzemelerin dışında, sosu hazırlayan kişinin damak tadına göre her çeşit baharat ilave edilebilir. Bu sos'un kıvamı kullanılacağı yere göre sıvı veya katı olarak ayarlanabilir. Piri piri sos banma sosu yapılacaksa kıvamı akışkan olabilir. Etin terbiyesinde kullanılacaksa kıvamı katı yapılabilir.

Piri piri sos özellikle tavuk ve kırmızı etle yapılan kızartma, ızagara, mangal türü yiyeceklerin yanına yakışır. Tavuk etlerinin terbiyesinde terbiye sosu olarak kullanılır. Fırında veya ızgara üzerinde bütün tavuk kızartılacaksa, piri piri sos tam da bu işe yarar. Tavuk ürünlerinin her çeşitinde, piri piri sos ayrım yapılmadan kullanılabilir. Resimde görünen tavuk butları, ev yapımı piri piri sos ile fırında kızartılmıştır. Piri piri sos ile uzun süre terbiye edilen tavuk etlerinin tadına doyum olmaz. Piri piri sos acıka, çemen gibi atıştırmalık olarakta yenilebilir. Bir dilim ekmeğe sürün, yemekten vazgeçemezsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir