tavuk ciğeri kavurması


Tavuk sakatatı olan tavuk ciğeri, yağ içinde kızartması, soğan, domates, sivri biber kullanılarak yemeği, mangal ve benzeri pişirme aleti üzerinde ızgarası, tava üzerinde kavurması yapılır. Bu tarifim, tavuk ciğerinin çok az yağ kullanılarak, teflon tavada nasıl kavrulduğu ile ilgilidir. Tavuk ciğeri kavrulmazdan önce, üzerindeki tavuk yüreği kesilir ve içi temizlenir. Çiğer yıkanır ve süzülür. Ardından iri parçalara bölünür.

Teflon tavada tavuk ciğeri nasıl kavrulur: Teflon tava tabanına az miktarda sıvı yağ gezdirilir ve ısıtılır. Isınmış tava yüzeyine ciğer parçaları ve yürek yayılır. Ara sıra döndürülerek ciğer ve yürek pişirilir, üzerine tuz serpilir ve ocaktan alınır. Tavuk ciğerini tavada yağ kullanmadan da kavrulur. Bu tamamen tercihinize kalmış. Ciğeri tavada kavururken ocak ateşi çok harlı olmayacağı gibi, çok kısıkta olmamalıdır.