dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir


Dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir? Brokoli ile yapılan başlıca yemek çeşitleri şunlar: Brokoli çorbası, brokoli (etli, etsiz, kıymalı ve zeytinyağlı) yemeği, brokoli kızartması, brokoli salatası, brokoli haşlaması, brokoli graten, brokolili makarna ve brokolili omlet fazlaca yapılan brokoli yemekleridir. Brokolinin bir kaç çeşiti var; derin dondurucuda dondurmaya en uygun olan brokoli çeşiti etli olan ve karnabahara benzeyen çeşitidir. Mevsimide bol ve ucuz olan brokoliyi derin dondurucuda saklarsanız; yılın on iki ayı sofranız, brokoli yemeklerinden mahrum kalmaz. Bu sebzenin insan sağlığına ne kadar yararlı olduğunu bilim adamları, diyetisyenler ve çok bilmiş sağlıklı yaşam uzmanları (bu işe benim yakınlarımda dahil) anlatırda anlatır. Gereksiz söze lüzum yok, bu konuda benden daha bilgili olduğunuz kesin.

Brokoli derin dondurucuda nasıl saklanır? Herkes nasıl yapar bilmem; brokolinin bol oduğu zamanalarda, ihtiyacım ölçüsünde brokoliyi pazardan alırım. İlk yaptığım iş, brokoliyi dallarından ayırmak olur. Dallarından ayırdığım brokoliyi bol suda yıkar ve süzerim. Ocağın büyük gözü üzerine büyükça bir tencere oturturum. İçine de bolca su kor ve yüksek ısıda kaynatırım. Kaynayan su içine brokoli dallarını atar, 2-3 dakika bekletikten sonra kevgir kepçe ile alır, çeşme suyu altına tutarım. Bu işlemi, brokoli renginin canlı kalması için yaparım. Bazıları, ya da şovmen şefler bu işlemi buzlu su içinde yaparlar izlerim. Buzlu suya hacet yok, çeşmeden akan su, da aynı işi görüyor. Uzatmayalım; brokoliyi süzer, poşetler ve dondurucuya atarım.

Derin dondurucuda donmuş brokoli ile yemek yapacağım zaman; dondurucudan brokoli poşetini alırım ve musluğun altına tutarım. Bu sayede poşet, brokoli üzerinde gevşer ve rahatça çıkar. Elimde kalan donmuş brokoliyi bolca çeşme suyu doldurduğum tencerenin içine koyar ve kendi halinde çözülmesini beklerim. Siz siz olun, donmuş brokoliyi elinizle ayırmaya kalkmayın. Bilirsiniz, brokoli ve karnabahar çok narin ve hassas sebzelerdir. Çok çabuk zedelenirler, bu da onların hoşuna gitmez. En iyisi, su içinde brokoli çözülene kadar kendisiyle ilgilenmeyin. Çözülmüş brokoliyi çiğ yemek veya salata yapmak isterseniz haşlamanıza gerek yoktur. Brokolinin yemeğini yapmak isterseniz; brokoliyi yemek tenceresine koyana kadar, bulunduğu su içinde tutun. Birkaç gün çözdüğünüz su içinde ve buzdolabında brokoliyi saklayabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir