teflon tavada köfte nasıl pişirilir
Teflon tavada köfte pişirme, kendi kafama göre takılırıma gelmez. Pişmiş köfte yumuşak ve sulu olmalıdır. Bu özellikleri sağlamanın yolu; iyi kıyma, kararında baharat, usulüne uygun kıymayı karıştırma ve hazırlanan harcı uygun ısı ve sürede pişirmekten geçer. Merakımdan dolayı, elimde çeşit çeşit köfte pişirme aletim var. Bu aletler arasında bir de, kulakları oynayan iki kulaklı teflon tavam var. Resimde gördüğünüz. Ne zaman az miktarda (2 kişilik) köfte pişirsem, kulaklı tavam yorgunum demez, gereğini yapar. Kolunuzda veya mutfağınızda saatiniz yoksa, bu işi başaramazsınız.
Köfte teflon tavada nasıl pişirilir?
- tava ocağın büyük gözüne oturtulur
- içine 2 kaşık sıvıyağı konur
- ocak yakılır ve orta ateşe ayarlanır
- yağ ısınınca, köfteler aralıklı dizilir
- 1.5 dakika sonra, ilk konulan köfteden başlanır
- ve tek tek diğer yüzüne döndürülür
- 1.5 dakika döndürülen yüzü pişirilir
- tekrar ilk konulan köfteden başlanır
- ve tek tek diğer yüzüne döndürülür
- 1 dakika döndürülen yüzü pişirilir
- süre bitiminde bütün köfteler döndürülür
- ve son olarak 1 dakika daha pişirilir
- ardından köfteler tabağa toplanır.
- toplam 5 dakikada köfteler pişmiş olur.