mangalda tavuk kelebek ızgara


Mangalda tavuk kelebek ızgara, sosa yatırılarak terbiye edildikten sonra ızgarada pişirilebileceği gibi; hiç bir ön işleme tabi tutmadan da ızgarada kızartılabilir. Tavuk kelebek adıyle satılan bu et çeşiti, tavuk ürünlerinden tavuk sırtına verilen isimdir. Kimileri çıtır tavuk, kimileri tavuk sırtı, kimileri ise tavuk kelebek diyor.

Tavuk kelebek üzeri derili, birazcık kemiği etli tavuk sırtıdır. Yemesi hoş, gerçekter tavuk çıtır diye boşa dememişler. Mangalda kızartınca, yerken dişler arasında o sözü edilen çıtırtıyı duyuyorsunuz. Tavuk kelebek mangalda şöyle kızartılır: Mangal yakılır ve ızgara kızgın hale geldiğinde, kelebeklerin her iki yüzeyine tuz ekilir ve pişirilir.