tavada tahinli gözleme süper


Tavada tahinli gözleme süper: Acılı domatesli gözleme, tuzu alınmış salamura peynirli gözleme ve tahinli gözleme (üçü bir arada) en sevdiğim gözleme çeşitidir. Gecenin bir yarısında canım isterse, gözümü kırpmadan yapar yerim. İnanmazsınız belki, yirmi dakika içinde gözlemeyi yapar yerim. Gözlemenin çeşiti farketmez, her çeşit gözlemeyi aynı sürede yaparım. Sevdiğim üç gözlemenin içinde vaktimi alan salamura peynirli gözlemedir. Peynirin suyunu almak, on beş dakikamı alır. O vakte kadar, gözleme hamurunu çoktan yoğurmuş, dinlendirmiş ve açmış olurum. İşte gözleme yapmak bu kadar kolay.

Tahinli gözleme nasıl yapılır? Gözlemenin hamuru mayalı olmuş veya olmamış, sorun değil. İki hamurlada gözleme yapılır. Gözlemeyi çoğu zaman mayasız hamurla yaparım. Un, su, tuz hepsi bu kadar. Hamuru yoğurur, sabredersem 10-15 dakika dinlendirir ve gözlemeyi yaparım. Resimdeki gözleme tahinli. Görünüşte pek al benisi yok ya, bi ısırık aldığınızda nasıl bir şey olduğuna şaşırırsınız. Bu gözlemeyi çayla yemesine bayılırım, çıtır ve gevrek; kim böyle bir şey yemek istemez ki. Bazen içine şekerde serperim, o vakit gözlerimin içi güler ve çayımı bi başka karıştırırım.

Tahinli gözleme hamurunu mayasız yoğurur, portakal iriliğinde beze yaparım. Yufka inceliğinde açar ve üzerine iki kaşık zeytinyağı sürerim. Peşinden iki kaşıkta tahin gezdirir, fırça ya da kaşığın tabanı ile iyice yayarım. Canım çekerse üzerine toz şekerde serperim. Yufkanın ortasını deler, kenara doğru rulo yaparım. Rulo yapımı bittiğinde, ya ruloyu keser gül böreği gibi sararım. Ya da, ruloyu kesmeden kendi çevresine döndürerek sararım. Boşta kalan ucunu altına koyarım. Ardından un ve oklava kullanarak yarım santim inceliğinde açar, tavada alt üst ederek pişirir ve yerim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir