soslu erişte pilavı, kim sevmez


Salça soslu erişte pilavı, kim sevmez? Soslu erişte pilavı, erişte pilavına yakışacak çeşitli soslar hazırlanarak yapılabilir. Bu soslardan ikisi, domates ve salça sosudur. Her iki sos, ayrı ayrı tek başına yapılabileceği gibi, ikisi ortakta yapılabilir. Önemli olan, ölçüyüyü kaçırmamaktır. Fazla ekşi yapılan sos, erişte pilavını yenilmez hale sokabilir. Aynı şekilde, sosu hazırlarken kullanılacak yağ oranın fazla oluşu, yine erişte pilavını yenilmez duruma düşürebilir.

Tereyağı ile yapılan sos, erişte pilavı'nın ye benisini artırır. Bu sebeple, erişte pilavını tereyağlı yapmak yerinde olur. Erişte haşlanarak veya pirinç pilavı gibi kavrulup, ölçülü suyu verilerek yapılabilir. En kolay erişte pilavı, erişte su içinde haşlanarak yapılmasıdır. Kaynayan su içine az tuz ve erişte konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır, suyu süzülür. Üzerine yağı veya hazırlanan sosu dökülür ve karıştırılır.

Resimde gördüğünüz erişte pilavı, tereyağı ve domates salçasıyle hazırlanan sos ile karıştırılmıştır. 250 gr. erişte bol su içinde haşlanmış ve süzülmüştür. Bir kaşık tereyağı eritilmiş, üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası ilave edilerek kavrulmuştur. Ardından, hazırlanan sos erişte pilavına ilave edilerek, karıştırılmıştır. Tadı, ölçülü malzeme kullanıldığından enfestir, yedikçe doymayı bilmezsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir