kuru mayalı pide hamuru tarifi


Kuru mayalı pide hamuru tarifi: Pidecilerde olsun, evde olsun her çeşit pide yapımı için; un, su, tuz ve hamur mayası kullanılır. Bunun dışında, pide hamurunu yoğururken bir şey katılmaz. Pide hamuruna süt, yoğurt, yağ gibi malzeme ilave edenler vardır. Bu malzemeler pide hamuru yapımında kullanılırsa, yapılan pideye çıtırlık kıtırlık verir. Tercih meselesi, pidenizi istediğiniz malzemelerle yapabilirsiniz.

Bilirsiniz, evde bulunan fırın tepsileri iki veya üç tane pide alır. İhtiyacınız ölçüsüne hamur yoğurduğunuzda, pide yapımıda istediğiniz irilikte beze alabilirsiniz. Bu tarifte verdiğim malzemelerle yoğurduğunuz hamuru eşit olarak böldüğünüzde, 6 veya 4 tane pide yapabilirsiniz. Pideleri tepsiye üçerli ya da ikişerli koyar ve fırında pişirebilirsiniz. Maya olarak, kuru veya yaş mayadan birini kullanabilirsiniz.

Pide hamuru yapımı için; 500 gr. un, 300 gr. su, 2.5 gr. kuru maya ve 1 tatlı kaşığı tuz gerekir. Unu eleyin, maya ve tuz ile karıştırın. Unun ortasını havuz yapın ve su ilave ederek ele yapışmayan hamuru yoğurun. Hamurun Üzerini kapatın ve iki katına çıkıncaya kadar, ılık bir ortamda bekletin. Hamur iki katına çıkınca, hamuru tekrar yoğurun. Ardından kaç tane pide yapmak istiyorsanız, hamuru o sayıda bölün ve beze yapın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir