kolay menemen


Kolay menemen nasıl yapılır? Aslında zor menemen yapımı diye bir şey yok. Bütün yemek yapımında olduğu gibi, malzemeleri ölçülü kullanır ve gerekli sürede pişirilirse yemek yapımı kolay olur. Ölçülere dikkat edilmez, gelişigüzel malzeme ve ocak ısısı kullanılırsa yemek güzel olmaz.

Menemen; domates, soğan, biber, yumurta, yemeklik yağ ve tuz kullanılarak yapılır. Karabiber, pul biber veya acı tatlı toz biber kullanılarak tatlandırılır. Bir yumurtalı menemen yapmak için; bir yumurta, bir iri domates, bir sivri biber, bir orta boy soğan, bir çay kaşığı tuz ve 25 gr. yağ yeterlidir.

Soğan ve sivri biber yemeklik doğranır. Domates küp doğranır veya rendelenir. Yağ içinde sırayla soğan, sivri biber, domates kavrulur. Üzerine yumurta kırılır, baharatlar, tuz serpilir ve peşinden yumurta malzemelerle hafif karıştırılır. Yumurtanın beyazı piştiğinde, menemen tavası ocak üzerinden alınır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir