iyi sucuk nasıl olmalıdır


İyi sucuk nasıl olmalıdır: İyi sucuk nasıl yapılır? İyi sucuk nasıl anlaşılır konusunda uzmandım, fakat iyi sucuğun nasıl yapıldığına dair fazla bilgiye sahip değildim. Evde sucuk yapmaya başladığımdan bu tarafa, iyi sucuk nasılır yapılır sorusuna vereceğim yanıtta netleşti. Sucuk konusunda paylaşacağım bilgiler, evde sucuk yapımı ile ilgilidir.

İyi sucuk nasıl olmalıdır? İyi sucuk pişirildiğinde sert olmamalıdır. Pişirilen sucuk yendiğinde tek baharat tadı alınmamalıdır. Sucuk çiğ olarak yenilebilmeli ve dişler arasında ezilirken damak tarafından hafif ekşilik tadı alınmalıdır. İşte bu saydığım özelliklerin her birini açtığımda onlarca soru çıkar ve bu soruların mantıklı cevabıda vardır.

Eğer; yediğiniz sucuk sonrası, ben bu zamana kadar böyle sucuk tatmadım diyebiliyorsanız iyi sucuk yemiş olmalısınız. Lezzetli sucuk yapımı etin kalitesinden başlar. Tek başına et kalitesi sucuk yapımında yeterli değildir. Sucuk harcı içine katılacak baharat çeşitleri ve miktarlarıda bir o kadar önemlidir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir