kenger salatası


Kenger salatası, tarifi, malzemeleri ve nasıl yapılır? Kengeri her derde deva diye satar pazarcılar. Dertlere ne kadar deva olur bilinmez. Fakat, kengerle yapılan bütün yemekler güzel olur ve afiyetle yenir. Kenger bahar aylarında ortaya çıkar ve mayıs sonlarında ortadan kaybolur. Kengeri bilen bilir, bilmeyenler ise; nasıl yerler şu dikenli şeyi diye, kendi kendine söylenir. Kenger dikenlidir; dikenlerini ayıklamaya kalksanız, ortada kenger diye bir şey kalmaz, çoğu çöpe gider.

Kengerin dallarında bulunan sert dikenleri haricinde, diğer yumuşak dikenlerinin zararı yoktur. Hele de kengeri pişirdikten sonra, diken iyice yumuşar ve zararlı olmaz. Bütün mesele, sert dikenlerini bıçakla kesip atmak. Kengerin birkaç çeşit salatası yapılır. Hoşuma gideni ise, kengeri haşlayıp soslayarak yapılan salatasıdır. Kenger ayıklanır, yıkanır ve suyu süzülür. Temizlenmiş kenger bütün bırakılır veya irice doğranır.

Ardından su içinde veya haşlama sepetinde haşlanır. Kenger haşlama insanın damak tadına göre; dişe dokunur veya yumuşak haşlanır. Kenger haşlama işi, kişinin damak zevkini ilgilendirir. Kenger haşlandıktan sonra çıkarılır, suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kenger tabağa alınır, üzerine karabiber, tuz ekilir, limon sıkılır ve zeytinyağı gezdirilir. İstenirse bir diş sarımsak ezilerek salataya ilave edilir. Kengerle yapılabilecek en güzel salata bu tariftir, afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir