zeytinyağlı taze barbunya
Tencerede zeytinyağlı taze barbunya nasıl pişirilir? Pazardan kabuklu 1 kilo barbunya fasulyesi alındığında, soyulup içi çıkarıldığında, yarım kilo iç barbunya elde edilir. Yarım kilo barbunya pişirldiğinde, 3 kişiye yetecek miktarda yemeği yapılır. İç barbunya, buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda saklanır. Barbunya dondurucuya hiçbir işlem (şoklama gibi) yapmadan konur. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı taze barbunya malzemesi:
- yarım kilo taze barbunya
- altı kaşık zeytinyağı
- bir kuru soğan
- bir tane havuç
- bir tane patates
- bir iri diş sarımsak
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- bir çay kaşığı şeker
- bir tutam maydanoz
- bir tatlı kaşığı tuz
Tencerede zeytinyağlı taze barbunya nasıl pişirilir?
- barbunyayı orta ateşte 25 dakika haşlayın ve süzün
- havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın,
- sarımsağı soyun ve orta irilikte doğrayın
- zeytinyağında soğanı, havuçu ve sarımsağı kavurun
- peşinden salçayı kavurun
- üzerine barbunya, patates, 4 su bardağı sıcak su ve şekeri ilave edin, karıştırın
- tencereyi bir defa fokur datın, kapağını kapayın
- ocağı iyice kısın, saatte bakın
- tam 60 dakika bitiminde ocağı söndürün
- yemeğin tuzunu ilave edin, maydanozu serpin
- soğuk ya da sıcak, limonla servis edin.