zeytinyağlı taze barbunya


Tencerede zeytinyağlı taze barbunya nasıl pişirilir? Pazardan kabuklu 1 kilo barbunya fasulyesi alındığında, soyulup içi çıkarıldığında, yarım kilo iç barbunya elde edilir. Yarım kilo barbunya pişirldiğinde, 3 kişiye yetecek miktarda yemeği yapılır. İç barbunya, buzdolabı poşetlerinde derin dondurucuda saklanır. Barbunya dondurucuya hiçbir işlem (şoklama gibi) yapmadan konur. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı taze barbunya malzemesi:
  • yarım kilo taze barbunya
  • altı kaşık zeytinyağı
  • bir kuru soğan
  • bir tane havuç
  • bir tane patates
  • bir iri diş sarımsak
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir çay kaşığı şeker
  • bir tutam maydanoz
  • bir tatlı kaşığı tuz

Tencerede zeytinyağlı taze barbunya nasıl pişirilir?
  1. barbunyayı orta ateşte 25 dakika haşlayın ve süzün
  2. havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın,
  3. sarımsağı soyun ve orta irilikte doğrayın
  4. zeytinyağında soğanı, havuçu ve sarımsağı kavurun
  5. peşinden salçayı kavurun
  6. üzerine barbunya, patates, 4 su bardağı sıcak su ve şekeri ilave edin, karıştırın
  7. tencereyi bir defa fokur datın, kapağını kapayın
  8. ocağı iyice kısın, saatte bakın
  9. tam 60 dakika bitiminde ocağı söndürün
  10. yemeğin tuzunu ilave edin, maydanozu serpin
  11. soğuk ya da sıcak, limonla servis edin.
tarifimi deneyin sonucu görün!..