fırında soslu kanat


 Fırında soslu kanat yapımı, kanadın en kolay pişirme yöntemidir. İstediğiniz kadar kanadı alın, dilediğiniz baharatlarla marine edin ve fırında pişirin. Kanat fırında 35 ila 40 dakika arasında pişer. Kanadı sulu sulu yemek isterseniz, 35 dakika fırında kanadı pişirmeniz yeterlidir. Yediğim kanat biraz çıtır olsun derseniz, 40 dakika kanadı fırında kızartmanız uygundur. Siz bilirsiniz, damak zevkinize göre, kanadı dilediğiniz kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında soslu kanat malzemesi:

  • bir paket tavuk kanadı (950 gr.)
  • üç çorba kaşığı sıvı yağ
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir çay kaşığı pul biber
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir çay kaşığı kimyon
  • bir çay akşığı kekik
  • bir tatlı kaşığı tuz

Fırında soslu kanat yapımı:

  1. sarımsağı ezin
  2. fırın tepsisine yağlı kağıt serin
  3. kanatları yıkayın ve süzün
  4. bir kap içine kanatları koyun
  5. üzerine malzemeleri ilave edin ve güzelce karıştırın
  6. ardından tepsiye yayın
  7. tepsiyi 200°C derece fırına sürün
  8. 40 dakika pişirin
  9. süre sonunda fırından alın
afiyet olsun