zeytinyağlı naneli yer elması


Yer elması ile yapılabilecek en güzel yemek, zeytinyağlı, naneli yer elmasıdır. Bu tarifle, yer elmasının nefasetini keşfedebilirsiniz. Yapmanız gereken 1 kilo yer elması almak ve zeytinyağlı yer elması yemeğini yapmaktır. Yer elmasının mümkün olduğu kadar, aynı irilikte olması, eşit sürede pişmesini sağlar. Yemekte 1 çorba kaşığı tepelice doldurduğum pirinç kulandım. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı yer elması malzemesi:

  • bir kilo yer elması
  • sekiz çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir kuru soğan
  • bir çorba kaşığı pirinç
  • bir su bardağı sıcak su
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • kuru nane veya maydanoz
  • bir limon
Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır:
  1. pirinci yıkayın, süzün
  2. yer elmasını soyun ve suyun içine atın beklesin
  3. soğanı yemeklik doğrayın
  4. zeytinyağında soğanı kavurun
  5. üzerine yer elmasını dizin, pirinci serpin
  6. tuz ekin ve sıcak suyu ilave edin
  7. tencereyi yüksek ateşte fokurdatın
  8. ardından kapağı kapatın ve ateşi kısın
  9. kısık ateşte yemeği 25 dakika pişirin
  10. süre sonunda ocaktan alın
  11. üzerine nane veya maydanoz serpin
  12. yemek ılıyınca limon sıkın, afiyetle yiyin.
afiyet olsun