zeytinyağlı naneli yer elması
Yer elması ile yapılabilecek en güzel yemek, zeytinyağlı, naneli yer elmasıdır. Bu tarifle, yer elmasının nefasetini keşfedebilirsiniz. Yapmanız gereken 1 kilo yer elması almak ve zeytinyağlı yer elması yemeğini yapmaktır. Yer elmasının mümkün olduğu kadar, aynı irilikte olması, eşit sürede pişmesini sağlar. Yemekte 1 çorba kaşığı tepelice doldurduğum pirinç kulandım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı yer elması malzemesi:
- bir kilo yer elması
- sekiz çorba kaşığı zeytinyağı
- bir kuru soğan
- bir çorba kaşığı pirinç
- bir su bardağı sıcak su
- bir tatlı kaşığı tuz
- kuru nane veya maydanoz
- bir limon
- pirinci yıkayın, süzün
- yer elmasını soyun ve suyun içine atın beklesin
- soğanı yemeklik doğrayın
- zeytinyağında soğanı kavurun
- üzerine yer elmasını dizin, pirinci serpin
- tuz ekin ve sıcak suyu ilave edin
- tencereyi yüksek ateşte fokurdatın
- ardından kapağı kapatın ve ateşi kısın
- kısık ateşte yemeği 25 dakika pişirin
- süre sonunda ocaktan alın
- üzerine nane veya maydanoz serpin
- yemek ılıyınca limon sıkın, afiyetle yiyin.