acılı kanat sosu


Acılı kanat sosu tarifi:  Acılı sos, tavuk kanadının soslanmasında kullanılır. Acılı kanat sosu nasıl kullanılır? Tavuk kanadı yağ içinde veya fırında kızartıldıktan sonra kullanılır. Tavuk kanadı herhangi bir yöntemle kızartılır, kızaran tavuk kanadı (acı sos, tereyağı ve su ile inceltilir) acı sosa bulanır ve yenilir.

1 kilo kızarmış tavuk kanadı için acı sos tarifim yeterlidir. 

Acı kanat sosu malzemesi:
  • 50 gr. közlenmiş kapya biberi
  • 5 gr. sapsız kurutulmuş acı biber
  • 50 gr. sıcak su
  • 1 çay kaşığı silme toz şeker
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Acı kanat sosu yapımı:

  1. kuru biber doğranarak ve kaseye konulacak
  2. üzerine sıcak su ilave edilecek
  3. biber parçaları yumuşadıktan sonra
  4. suyu ile birlikte roboto konulacak
  5. üzerinde kapya biber, şeker, sirke, tuz ilave edilecek
  6. ve robotta pürüzsüz çekilecek
  7. ardından süzgeçten geçirilecek ve posası atılacak.
afiyet olsun.