zeytinyağlı sebze kavurması nasıl yapılır
Zeytinyağlı sebze kavurması tarifi, tavada nasıl yapılır: Sebze kavurması kış mevsimide olsun, yaz mevsiminde olsun yetişen sebzeler kullanılarak yapılır. Tarifimdeki yöntemle yapılan sebze kavurmasıda fazla yağ kullanılmaz. Bu sebeple sağlıklı diyet yemeğidir. Tek bir kusuru var, sebze kavurmalı dürümle insan doymayı bilmez. Aynen patlıcan yemeklerinin yenmesinde olduğu gibi, bol ekmek tüketilir. Sebze kavurmasında arzu edilen her çeşit sebze, ihtiyaç ölçüsünde alınır, doğranır ve yağ içinde kavrulur. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı sebze kavurması malzemeleri:
- kültür mantarı
- zeytinyağı
- dolma biber
- kapya biber
- kuru soğan
- havuç
- kabak
- domates
- sarımsak
- karabiber, pul biber, kimyon
- tuz
Sebze kavurması nasıl yapılır:
- soğan ve biberleri ikiye bölün yarım ay doğrayın
- kabağı, havucu şerit doğrayın
- domatesi soyun, küp doğrayın
- mantarı ince doğrayın
- sarımsağı ince doğrayın
- tavada zeytinyağını ısıtın
- sırayla soğanı sarımsağı kavurun
- üzerine sırayla havucu, kabağı, biberleri, mantarı ekleyin ve kavurun
- peşinden domates, karabiber, pul biber, kimyon ve tuzu ilave edin
- malzemeleri karıştırın ve sebzeler suyunu çekene kadar kavurun
- ocaktan alın ve lavaşla dürüm yapın.