taşlık en güzel nasıl yapılır
Taşlık en güzel nasıl yapılır veya pişirilir: Tavuk taşlığı tencerede ya da, düdüklü tencerede pişirilir. Tavada taşlık pişirilmez mi? Evet, taşlık tavada pişirilir. Taşlıkla yapacağınız yemeğin çeşitine göre, tavuk taşlığı her çeşit mutfak aleti üzerinde pişirlir. Taşlık yemeği yapmayacağım kardeşim, taşlığa tuz ekip yiyeceğim diyorsanız eğer; taşlık en güzel düdüklüde pişirilir ve yumuşacık olur. Taşlık haşlamasını sevenler için işte tarifim, yapın yiyin mutlu olun. Afiyet olsun.
Taşlık haşlama malzemesi:
- bir paket taşlık (yarım kilo)
- iki bardak sıcak su (200 ml. bardakla)
- bir çay kaşığı tepeleme dolu tuz
Düdüklüde taşlık nasıl haşlanır:
- taşlığı bir güzel yıkayın ve bir kaba koyun
- üzerini kapatacak kadar soğuk su koyun
- yarım ya da bir saat su içinde dinlendirin
- ardından suyunu dökün, tekarar yıkayın ve süzün
- düdüklüye taşlığı, iki bardak suyu ve tuzu koyun
- malzemeyi karıştırın, düdüklüyü kapatın
- ocağınızı orta ateşe ayarlayın
- ve taşlığı 20 dakika pişirin
- süre bitiminde, düdüklüden çıkarın
- ve dilediğiniz gibi taşlığınızı yiyin
- taşlık işi bu kadar basit.