tavuk kanadı yemeği
Düdüklüde tavuk kanadı yemeği tarifi: Düdüklüde yarım kilo tavuk kanadı orta ateşte 10 dakikada pişer. Tarifimde yarım kilo tavuk kanadı, kuru soğan, çok az miktarda domates salçası, rendelenmiş bir domates ve iki küçük tatlı sivri biber kullandım. Yemeği tatlandırmak adına birer silme çay kaşığı dolusu karabiber, pul biber ve iki çay kaşığı tepeleme tuz kullandım. Yemeği klasik düdüklü tencerede, orta ateşte 10 dakikada pişirdim. Afiyet olsun.
Tavuk kanadı yemeği malzemesi:
- bir paket tavuk kanadı (500 gr.)
- üç kaşık sıvı yağ
- bir iri kuru soğan
- bir orta boy domates
- bir çay kaşığı domates salçası
- iki tatlı sivri biber
- karabiber, pul biber, tuz
- sıcak su
Düdüklüde tavuk kanadı yemeği yapımı:
- soğanı, biberi yemeklik doğrayın
- domatesi rendeleyin, suyu ısıtın
- kanadı yıkayın, süzün
- düdüklüye yağı koyun orta ateşte ısıtın
- üzerine sıra ile soğanı, biberi, salçayı, domatesi koyun ve kavurun
- peşinden kanadı, bahartları ve tuzu ilave edin, karıştırın
- kanatlarla yüz yüze gelecek miktarda sıcak su ilave edin
- malzemeleri tekrar karıştın, düdüklünün kapağını kapayın
- ilk düdük sesinden sonra saate bakın
- tam 10 dakika bitiminde yemeği ocaktan alın
- düdüklüyü soğutun ve açın
- yemeği tencereye çıkarın.