pırasalı makarna tarifi


Pırasalı makarna tarifi, nasıl yapılır ve malzemesi: Pırasalı makarna, pırasanın beyaz kısmı ile yapılır. Her çeşit makarna haşlanır ve hazırlanan pırasa makarna ile karıştırılır. Pırasalı makarna tarifimde sadece makarna kullanılmıştır. İstenirse pırasa hazırlanırken çeşitli sebzeler pırasaya ilave edilebilir. Tarifim kolay ve lezzetli. Pırasayı kavururken tereyağı veya tereyağı ile zeytinyağını birlikte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Pırasalı makarna malzemesi:
  • yarım paket çubuk makarna
  • iki tane pırasa
  • iki diş sarımsak
  • 30 gr. tereyağı veya eritilmişi 3 çorba kaşığı
  • iki çorba kaşığı zeytinyağı
  • bir çay kaşığı tepelice tuz
  • tuz ve su

Pırasalı makarna nasıl yapılır:
  1. yarım paket makarnayı haşlayın ve süzün
  2. pırasanın beyazını 4-5 mm. kalınlıkta halka doğrayın
  3. sarımsağı yemeklik doğrayın
  4. yağ içinde sarımsağı kavurun
  5. üzerine pırasayı, bir çay kaşığı tuzu ilave edin kavurun
  6. pırasa pörsüyünce üzerini kapatacak miktarda sıcak su koyun
  7. bir taşım kaynatın, kapağını kapayın ve ateşi kısın
  8. kısıkta pırasa yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. ardından makarna ile karıştırın
  10. makarnanın tadına bakın, gerekirse tuz ilave edin
hepsi bu kadar, afiyet olsun.