yoğurt tadı nasıl olmalı

Evde yapılan yoğurt tadı nasıl olmalı? Yoğurt yapımında en önemli konu bu, yoğurdun tadı nasıl olmalıdır. Yoğurt tadı; rahatsız edecek düzeyde ne fazlasıyle ekşi, ne de fazlasıyle tatlı olmamalıdır. Yoğurdun ekşiliği ve tatlılığı dengede olmalıdır. Biri diğerinden farklı olursa, insan damağına rahatsızlık verir.

Yoğurdun tadı nasıl dengelenir? Bu sorunun yanıtı, yoğurt yapımında kullanılan maya ile ilgilidir. Mayalamada kullanılan mayanın tadı ne ise, yapılan yoğurdun tadı da aynı olur. Bu sebeple, yoğurt mayalarken maya tadına dikkat etmek gerekir. Yoğurt mayası ekşi ise, yoğurt yapımında kullanmamalıdır.

Yoğurt mayasına şeker katmakla, mayanın tadını değiştirebilirsiniz. Fakat, o maya ile yapılan yoğurt yine ekşi olur. Yoğurt mayalarken tadı dengeli yoğurt mayası bulamaz iseniz, ekşi yoğurdu un eleğine koyun ve suyunu süzdürün. Süzülmüş yoğurdu maya olarak kullanın.

Bu yöntemle tadı dengeli yoğurt mayalamış olursunuz. Aynı yoğurdu kullanarak yoğurt mayalarsanız, birkaç seferden sonra yoğurdunuz taş gibi tutar. Bu verdiğim bilgiler tamamen kendi deneyimimdir. Önerilerime uyarsanız, yoğurt yapımında olabilecek aksaklıkların önüne geçmiş olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir