düdüklüde et sote


Düdüklüde et sote tarifi, nasıl yapılır? Düdüklüde yarım kilo dana etiyle hazırlayacağınız yumuşacık et sote, 20 dakikada sofranızda yerini alır. Et sotenizi ister salça ile isterseniz domatesle yapabilir ve seviyorsanız eğer, yeşil biber kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Düdüklüde et sote malzemesi:

  • yarım kilo dana kuşbaşı et
  • dört çorba kaşığı zeytinyağı
  • birkuru soğan
  • bir tatlı kaşığı domates salçası
  • bir çay kaşığı karabiber
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • iki su bardağı sıcak su (400 ml.)


Et sotenin yapımı:

  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. düdüklüde zeytinyağını orta ateşte ısıtın
  3. üzerine kuşbaşı eti ilave edin, yüksek ateşte rengi dönene kadar kavurun
  4. peşinden sıra ile orta ateşte soğanı, salçayı ekleyin kavurun
  5. ardından sıcak suyu ve karabiberi ilave edin, karıştırın
  6. peşinden düdüklünün kapağını kapatın
  7. tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürün
  8. yemeğin tuzunu ilave edin, karıştırın

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir