nohut yemeği tencerede pişer mi

Nohut yemeği tencerede pişer mi? Bu sorunun yanıtı tektir, üzerinde tartışma yapmaya değmez. Fazla iddialı bir görüş olacak ama, insanlarımızın çoğu nohut yemeğinin nasıl bir tat ve lezzette olduğundan habersiz. Bu görüşümü gözlemlerime dayalı olarak savunuyorum ve bu görüşümün arasında çoğu profesyonel olduğunu düşünen yemekçilerde mevcut. Nohut yemeğinin (etli veya etsiz) gerçek tat ve dokusunu bilen tatbilirler tencerede pişen nohut yemeğine kaşık sallamazlar.

Olay gayet basit, nohut yemeğini tencerede yapmazdan önce istediğiniz kadar nohutu haşlayın boşunadır. Nohut, salçayla buluştuktan sonra sertleşir. Nohutun bu sertliğini yemek pişirme süresini 4-5 saat uzatsanız bile, nohutu yumuşatamazsınız. Tencerede pişirilen nohut yemeğinin içinde nohut cam misket gibi durur. Elbette tencerede pişen nohut dişe dokunur sertlikte pişer. O sertlikten başka, nohutu tencerede yumuşatmanız mümkün değildir.

Nohut, basınç altında pişirilmesi gereken bakliyat türüdür. Düdüklü tencereyi çok iyi kullanan birileri, çok iyi nohut yemeği yapabilir. Düdüklüde yapılan nohut yemeğinin nohutları hafif çatlamış olmalı ve dağılmamalıdır. Nohutu düdüklüde pişirmezden önce mutlaka bir gece boyu ıslatılması gerekir. Örneğin; Duru'nun haşlanmış nohutu on numara nohuttur. Evde o nohut gibi, nohutu kimse haşlayamaz. Nohutun o kadar güzel olmasına rağmen, tencerede duru'nun o haşlanmış nohutunu salça ile pişirin ve görün.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir