tavada ciğer nasıl pişer
Tavada ciğer nasıl pişer? Tavada ciğer yağ kullanılarak kızartılır veya hiç yağ kullanmadan kendi halinde pişirilir. Yağ kullanılarak ciğer yaprak yaprak doğranır veya kuşbaşı doğranır yağ içinde kızartılır. Ciğer tavada olsun, mangalda olsun veya ızgara üzerinde olsun pişirilmezden önce marine edilebilir. Ciğere uygun en güzel terbiye malzemesi sütdür. Sütün içinde bekleyen ciğer yumuşacık olur.
Tavada yağ kullanmadan pişirilen ciğer bambaşka bir lezzet. Tavaya yağ koymadan, ciğeri terbiye etmeden, tavada pişirerek ciğerin lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyabiliriz. Tavada yağsız ciğer pişirmek için; ciğer temizlendikten sonra, bıçakla açılır vaya yaprak yaprak doğranır. Ciğerin bıçakla açılması, bir parça ciğer bıçakla çizilerek pişmesi daha kolay hale gelmesi için yapılan işlemdir. Üstteki resim tavada dana ciğerinin yağsız pişirilmiş halidir.