tencerede ciğer kavurması

Tencerede ciğer kavurması tarifi, nasıl yapılır? Ciğeri süte yatırmak, zeytinyağında bekletmek gibi gereksiz işlemleri unutun. Ayrıca ciğeri kızartma yağında kızartarak sağlığınızı riske atmayın. Gerçek arnavut ciğeri tattınız mı, bilemem. İşte bu tarif, gerçek arnavut ciğeri yumuşaklığında ve sulluğunda dana ciğeri kavurma tarifidir.

Yapmanız gereken; ihtiyacınız kadar zarı soyulmuş dana ciğerini alın, kuşbaşı doğrayın. İsterseniz doğradığınız ciğeri yıkayın süzün. Ya da hiç dokunmayın, olduğu gibi kullanın. Ciğeri kavururken istediğiniz yağı, istediğiniz miktar kullanın.

Tencerede yağı eritin, doğradığınız ciğeri ekleyin ve orta ateşle yüksek ateş arası bir yerde ocağın alevini sabitleyin. Ciğeri karıştırararak rengi beyazlaşana kadar kavurun. Rengi beyazlaşınca üzerine istediğiniz (kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kimyon) baharatı serpin. Şimdilik ciğere tuz serpmeyin.

Baharatı serpip ciğeri karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapayın. Ocağı tamamen kısın. Tencereyi ara sıra karıştırarak ciğer saldığı suyu çekene kadar pişirin. Ciğer suyunu çekip yağı ile başbaşa kaldığında ocağı söndürün, ciğere tuz serpin ve karıştırın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir