kajun baharatı ve kereviz tohumu


Kajun baharatı ve kereviz tohumu ayrılmaz ikili, kereviz tohumu olmadan kajun baharatı olmaz. Kajun (cajun) baharatı en başta tavuk etiyle hazırlanan her çeşit yemeği yaparken veya yerken kullanılır. Tavuk mangal, ızgara, kızartma, tava yemeklerinde, bu yemeklerin terbiyesinde (marinesinde) kullanılır. Kajun baharatı et yemeklerine muhteşem bir tat ve aroma verir. Cajun (kajun okunur) baharatı sadece tavuk etinde kullanılmaz, kırmızı et yemeklerinde (dana, kuzu, koyun, koç, keçi gibi.) et yemeklerini yaparken veya yerken kullanılır. Kajun baharatının kullanım alanı çok geniş; balık yemeklerinin bütün çeşitlerinde (mangal, ızgara, tava) kajun baharatı kullanılır. Patates kızartmasının olmazsa olmaz baharatı, yine kajun baharatıdır. El hasıl kajun baharatsız bir sofra düşünülemez.

Evde kajun baharatı yapımı çokta zor değil. Evde kajun (cajun) baharatını hazırlayacak malzemelerin çoğu bulunur. Bulunmayanları ise, baharatçılarda (aktarlarda) satılır. Kajun baharatını hazır alırken bir etek para ödersiniz. Kajun baharatını kendiniz yaparsanız, paranız cebinizde kalır ve kajun baharatının evde nasıl yapıldığını da öğrenmiş olursunuz. Kajun baharatı farklı baharatların karışımıdır ve tek bir tarifi yoktur. Kişi kajun baharatını damak zevkine göre çeşnilendirir. Kajun baharatı karışımında toz veya granül halinde soğan ve sarımsak (birer ölçek), acı toz biber (bir ölçek), tatlı toz biber (beş ölçek), karabiber (bir ölçek), çekilmiş yeni bahar (yarım ölçek), çekilmiş kereviz tohumu (yarım ölçek), kekik (iki ölçek) ve tuz (iki ölçek) kullanılır. Bahartları karıştırın, tavaya koyun, çok hafif kavurun ve kavanozlayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir