ketojenik çorba tarifi bilen bilir

Ketojenik çorba tarifi, bilen bilir. Tarifimiz bir ihtiyaçtan ortaya çıktı ve ihtiyacımıza inanılmaz düzeyde cevap verdi. Ketojenik diyete başladığımızın üçüncü gününde sindirim sistemimiz sorun olmaya başladı. Ömrümüz boyunca kabızlık nedir, nasıldır bilmeyenler olarak; günlük beslenmemizde yeşil yapraklı sebze ve bol su tüketmemize rağmen bu sorunla yüzleştik, sorun acımasızdı.

Sorun karşısında tek seçeneğimizin diyetten vaçgeçmek olduğunu düşünürken, birden kepekle bu sorunla başedeceğimizin farkına vardık. Başladık kepekle ilgili bilgileri toplamaya ve topladık. Sırada kepekle ne çeşit yemekler yapabileceğimize geldi. Bu konu bizler için kolaydı ve çözdük. İlk etapta kepekle çorba yaptık ve sonraki süreçte kepekle yapılabilecek bir çok yemek keşfettik.

Diyet boyunca günlük kepek alımımızı 15 gr. ila 30 gr. arsında tuttuk ve hala kepekli yemekler diyetimizin bir parçası olmaya devam ediyor. Kepek olmasa idi, diyet yapmamız mümkün olmazdı. Günlük öğünümüzde tükettiğimiz kepek çorbasını sizlerle baylaşıyoruz. Tavsiyemiz, kepeği kullanmazdan önce bilgi sahibi olmanızdır, araştırın deriz.

Ketojenik kepek çorbası malzemesi:
  • 15 gr. ince buğday kepeği
  • 10 gr. tereyağı
  • 100 gr. et veya kemik suyu
  • 100 gr. sıcak su
  • karabiber, pul biber
  • bir silme çay kaşığı tuz
  • bir çay kaşığı limon suyu
Kepek çorbası nasıl yapılır:
  1. tencerede yağ içinde kepeği hafif kavurun.
  2. üzerine et suyu ve normal suyu ilave edin
  3. istediğiniz baharatları ekledikten sonra
  4. çorbayı 5 dakika kaynatın, ocaktan alın
  5. üzerine tuz ve limon suyunu ilave edin
Afiyet olsun

Kepek çorbasında kullandığımız et veya kemik suyu içine haşlanmış, didilmiş et parçaları koyarız. Çorbanın yağ  oranını et suyundaki yağı miktarına göre, azaltır ve çoğaltabiliriz. Bu tamamen size kalmış. Bu çorba tek kişiliktir ve iki kepçe ölçüsündedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir