kuzu kulağı ıspanak kaç dakikada pişer


Kuzu kulağı ıspanak kaç dakikada pişer: Bir kilo ıspanaktan sade ıspanak pişirme için: 60 gram yemeklik yağ, bir kuru soğan, yarım çorba kaşığı domates salçası, çorba kaşığına normal doldurulmuş iki kaşık pirinç veya bulgur, bir su bardağı (200 ml.) sıcak su gerekir. 60 gram sıvı yağ olarak, zeytinyağı, ayçiçek yağı, fındık yağı veya mısır özü yağı'ndan birini kullanırsanız, 6 çorba kaşığı yağ tam 60 gram gelir. Sade ıspanak yemeği, kuzu kulağı ıspanakla yapılırsa şahane olur.

Sade ıspanak yemeği pişirmek için; önce ıspanaklar kök kök ele alınır, bozulmuş ve sararmış yaprakları ayıklanır. Kökü bıçakla kesilir ve kalan yaprakları su dolu bir leğene konur. Yapraklar bir süre leğende bekletilerek, kumu ve çamuru dibe çöktürülür. Ardından ıspanağın berrak suyu çıkana yakadar, suyu değiştirilerek yıkanır ve süzülür. Temizlendiğine kanaat getirildikten sonra ıspanak, kuşbaşı doğranır.

Bir tencereye yağ konur ısıtılır. Üzerine sırasıyle yemeklik doğranmış kuru soğan, domates salçası ilave edilir ve kavrulur. Peşinden ıspanak ilave edilir ve pörsüyene kadar kavrulur. Ardından yıkanmış ve süzülmüş pirinç, bir su bardağı sıcak su, tuz ilave edilir, karıştırılır. Yemeğin tuzu karar hale getirilir. Tencere bir defa fokurdatılır, kapak kapatılır ve ocak düğmesi sol tarafa döndürülerek tamamen kısılır. 20 dakika bitiminde ocak söndürülür ve servis işi başlatılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir