çıtır lahmacun hamuru

Evde çıtır lahmacun hamuru nasıl yapılır? Verdiğimiz malzemeleri kullanarak piştiğiğinde çıtır olacak lahmacunlarınızı yapabilirsiniz. Evde tava içinde lahmacun yapmak isterseniz tarifimizi güvenle kullanabilirsiniz. Dışardan aldığınız lahmacunlar, inanın bu hamur tarifinin verdiği çıtırlığı ve lezzeti vermez.

Lahmacun hamurunu hazırlamak için malzemeler: 3 su bardağı un (330 gr.) 1 çay kaşığı tepelice doldurulmuş hamur kabartma tozu (3 gr.) 1.5 çay kaşığı tuz (6 gr.) 1 su bardağı ılık su (200 gr.) Malzemelerin katlarını alarak dilediğiniz ölçüde hamur unuzu yoğurabilirsiniz.

Hamur yoğururken her 100 gr. un için 1 gr. kabartma tozu kullanın. Nasıl ölçelim derseniz, bir çay kaşığını kabartma tozu ile silme doldurun derim. Yoğurduğunuz hamuru yoğurduktan 1-2 saat sonra kullanırsanız mükemmel sonuç alırsınız.

Hamurun Hazırlanması: Yoğurma kabına un, kabartma tozu, tuzu koyun ve karıştırın. Ardından unun ortasını açarak havuz yapın. Havuzun ortasına azar azar su koyarak unu karıştırın ve hamuru yoğurun. 

Yoğrulan hamuru top yapın, üzerini kapatın ve yarım saat dinlendirin. Süre bitiminde hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz irilikte beze yaparak lahmacunlarınızı yapın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir