soğansız salçasız mercimek çorbası

Soğansız salçasız mercimek çorbası tarifi, nasıl yapılır? Tarifimizi dener ve hoşunuza gidecek olursa; verdiğimiz malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız ölçüsünde kırmızı mercimek çorbasını yaparsınız. Bu çorbayı kemik suyu ile yaparsanız, esnaf lokantalarında yapılan kırmızı mercimek çorbasını yapmış olursunuz.

Çorbanızı tereyağı ile yapacağınızdan kemik suyuna ihtiyaç yoktur. Tarifi verdiğimiz malzemelerle yapın gitsin. Malzemelerimiz: 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 çorba kaşığı tepelice doldurulmuş tereyağı, 1 tatlı kaşığı tepelice buğday unu, 3 su bardağı su, 1 çay bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyu dahil istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Çorbanın yapımı: Mercimeği berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz mercimeği 3 su bardağı soğuk su içinde 15 dakika haşlayın ve ocaktan alın. Tencerede tereyağında unu kavurun. Kavurduktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk suyu koyun karıştırın. Üzerine haşladığınız mercimeği suyu ile birlikte tencereye ekleyin karıştırın. Tuzunu ekleyin ve tencereyi kaynatın.

Tencereyi kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika kaynatın ve ocağı söndürün. İstediğiniz baharatlarle ve limon suyu ile birlikte servis edin. Çorbanız bir nedenle koyu kıvamda olmuşsa, üzerine sıcak su ilave ederek çorbanın kıvamını ayarlayın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir