ekşi mayalı hamur kaç saatte mayalanır
Ekşi mayalı hamur kaç saatte mayalanır? Bir saatte mayalanır desem; ekşi maya ile ekmek yapan çoğu insan inanmak istemez. İşini bilen kişi, ekşi maya ile hazırladığı hamuru bir saat içinde ilk mayasına getirir. Yani, hamuru ilk mayalanmasında iki katına çıkarır. İki katına çıkan hamura şekil verir ve ekmek pişireceği tepsiye yerleştirdikten sonra; hamuru ikinci kez tepsi mayasına gelmesi için mayalanmaya bırakır.
Tepsi mayasında hamur bir saatten önce mayalanır. Hamurun mayalanması demek, hamurun kabarmasıyle aynı anlama gelir. Bütün mesele hamurun iki katına çıkararak pofuduk pişmesini sağlamaktır. Pekiyi bunu bir saate nası yaparız derseniz; evinizdeki fırını 40 dereceyi aşmaksızın ısıtmaktır. Biz bu ısı işini 35 derece ile çözdük. Fırını 35 dereceye ayarlıyor ve hamuru kapalı olarak fırında iki katına çıkana kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Tepsi mayasında hamur bir saatten önce mayalanır. Hamurun mayalanması demek, hamurun kabarmasıyle aynı anlama gelir. Bütün mesele hamurun iki katına çıkararak pofuduk pişmesini sağlamaktır. Pekiyi bunu bir saate nası yaparız derseniz; evinizdeki fırını 40 dereceyi aşmaksızın ısıtmaktır. Biz bu ısı işini 35 derece ile çözdük. Fırını 35 dereceye ayarlıyor ve hamuru kapalı olarak fırında iki katına çıkana kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.