ev kuskusu nasıl yapılır

Evde, elde, ev kuskusu nasıl yapılır? Elinizde irmik veya ince bulgur, su, süt, un, yumurta olduktan sonra evinizde doğal kuskusu yapabilirsiniz. Kuskus un, süt, yumurta ile bulgurun kaplanmasıdır. Bulgur kaplanır, kurutulur ve çeşitli kuskus yemeklerinin yapımında kullanılır. Kuskus yapımında illa, süt kullanılır diye bir şart yok. Süt yerine su kullanabilirsiniz.

Ayrıca su kullanmanızada gerek yok. Yumurtayı akışkan olacak şekilde çok iyi çırptıktan sonra da kuskus yapabilirsiniz. Bu anlatacaklarım kuskusu su, süt kullanmadan yumurta ile nasıl yapılacağına dair bilgilerdir. Kuskusu ilk olarak yapacak olanlar için, buy bilgiler fazlasıyle yararlı olacaktır.

Üç su bardağı un, iki yumurta, bir çay bardağı ince çiğ köftelik bulgur ve bir çimdik tuz. Bu malzemelerden az tuz ile iki yumurtayı akışkan olacak şekilde çırpın. Bulguru bir leğene veya metal bir tepsiye koyun ve üzerine bir iki kaşık çırpılmış yumurta ekleyin. Parmak uçlarınızla yumurtayı bulgura iyice yedirin. Üzerine bir kaşık un serpin ve yine parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak unun bulgura yapışmasını sağlayın.

Bu sırada bulguru karıştırırken kuruluk hissettiğinizde üzerine bu sefer kaşık yerine fırçayı yumurtaya batırıb ve bulgurun üzerine damlalar şeklinde serpin ve bulgura yumurtayı yedirin. Peşinden üzerine az un serpin ve parmaklarınızla unu bulgura yedirin. Bu işlemi hep tekrar ederek kuskusunuzu yapmış olursunuz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir