çiriş yemeği

Çiriş yemeği düdüklüde nasıl yapılır? Çiriş otu düdüklü tencerede, kısık ateşte on dakikada pişer. Çiriş yemeği arzuya göre, bulgurlu ya da pirinçli yapılır. Yemeğin yapımında tereyağı veya zeytinyağı seçime göre kullanıldığı gibi, her iki yağ çeşitide karıştırılarak kullanılır. 1 Kilo çiriş otu için 80 gr. yağ, 3 çorba kaşığı pirinç, yarım çorba kaşığı domates salçası, 1 tane kuru soğan, 1 su bardağı sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz yeterlidir. Yemeği tatlandırmak için istenilen baharat kullanılabilir.

Çiriş otu ayıklanır, yıkanır ve istenilen irilikte doğranır. Düdüklüye yağ konur ve ısıtılır. Üzerine sıra ile soğan, salça eklenir ve kavrulur. Peşinden çiriş otu, pirinç, sıcak su, tuz eklenir, karıştırılır ve düdüklünün kapağı kaptılır. Düdüklü ötmeye başlayınca ocak iyice kısılır. Kısık ateşte çiriş otu 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Çiriş otu sade yenilebileceği gibi, yoğurtlada yenilir. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bulgur pilavında ölçü

teflon tavada köfte nasıl pişirilir

donmuş et nasıl pişirilir

dondurulmuş brokoli nasıl pişirilir